Marinko Žic

Marinko Žic

kandidat za načelnika Općine Punat i nositelj liste koalicije SDP-PGS-HSU

Rođen sam 30. rujna 1971. godine u Rijeci, a živim u svom rodnom Puntu.

Po zvanju hotelijersko-turistički tehničar, po završetku školovanja pa do izbora za načelnika, radio sam u struci 20 godina, u prvoj privatnoj turističkoj agenciji na otoku Krku.

Na lokalnim izborima 2013. dobivam povjerenje birača i postajem načelnik Općine Punat, a 2017. godine potvrđujem svoj status u drugom mandatu.
Predsjednik sam Općinske organizacije SDP-a Punta od 2013., a svojim postignućem smatram ponovnu aktivaciju lokalne organizacije s uključenjem novih članova te uspješnu motivaciju članstva. Član sam Županijskog odbora SDP PGŽ.

Ponosim se svojim antifašističkim uvjerenjem i sudjelovanjem u Domovinskom ratu te sam član Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Udruge veterana domovinskog rata otoka Krka.

Kroz godine sam sudjelovao u radu i aktivnostima mnogih udruga, a zbog mnogobrojnih obaveza, aktivno sam uključen u rad Kumpanije Štorije i Wakeboard kluba.

ŠTO ME MOTIVIRA?

Prvenstveno, za novi mandat me kandidirala moja stranka SDP, koalicijski partner PGS, ljudi s naše liste za Općinsko vijeće kao i brojni sumještani koji me podržavaju i žele da završim započeto. A za ono što smo planirali, potreban nam je još jedan mandat.

Kad podvučem crtu svog dosadašnjeg upravljanja općinom od niti 2000 stanovnika, mogu svakoga pogledati u lice, čista obraza, i s ponosom se osvrnuti na skoro 100 mil. kuna investicija, od kojih su škola i dvorana doslovno generacijski projekt, riješenim infrastrukturnim i komunalnim projektima te uspješnim provođenjem komunalnog reda i urbane opreme, a sve s ciljem povećanja kvalitete života naših stanovnika, ali i privlačenja novih dokazujući da je Punat ugodno mjesto za život, kao i za odmor i uživanje naših gostiju.

Primarni interesi mog političkog djelovanja su socijala, odgoj i obrazovanje i lokalni razvoj,

želim promicati i zauzimati se za opće dobro, a da zakonodavstvo bude temeljeno na socijalnoj i društvenoj pravednosti. U sklopu svojih ovlasti i zakonskih mogućnosti, sve svoje životne vrijednosti svakodnevno se trudim komunicirati i ugrađivati u svoju lokalnu zajednicu.